Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 22 d’agost de 2012

INCOMPATIBILITATS: TU DECIDEIXES


CONSULTA COL·LECTIU RÈGIM INCOMPATIBILITATS
Companys/es:

Els companys que formem part de la direcció d’USPAC hem rebut inquietuds de diversos companys en referència al règim d’incompatibilitats que afecten als Mossos d’Esquadra-La policia del poble i pel poble de Catalunya . Per aquest motiu  hem obert un debat intern sobre quin ha de ser el posicionament vers aquest tema, però creiem que és el conjunt del col·lectiu qui ha de decidir sobre aquests extrems.

A continuació, plantejarem 2 opcions sobre aquest particular, bàsicament:

-  Exigir una supressió/modificació de les incompatibilitats (A)

-  Exigir que si es mantenen aquestes incompatibilitats se’ns tracti de manera “diferenciada”(B).

Pretenem que el col·lectiu participi, en diferents mitjans: facebook, web, Email, etc etc, fent-nos arribar el vostre parer. Per això, defensarem el que la majoria decideixi, no el que vulgui la direcció d’USPAC.

Aquest és un nou exemple del model de sindicalisme que pretén realitzar USPAC, escoltant els desitjos de la majoria del nostre col·lectiu. Així doncs, perquè aquesta innovadora pretensió sigui eficaç, us demanem la MÀXIMA PARTICIPACIÓ. En alguns casos bastarà un simple “click”  i una mica del vostre temps.

Llegiu atentament els plantejaments.
OPCIO A

Primer.- Tot i que òbviament, la solució idònia seria que l’Administració respectés el contingut de la L.O 2/1986 de Forces i Cossos de Seguretat i la seva corresponent llei catalana , és a dir,  que els nostres salaris contemplessin el que diu la llei que no és més que:

1.- Els nostres especials torns horaris

2.- La nostra plena dedicació, ja que diu la llei que som policies en tot temps i lloc (es tradueix en què som policies 24 hores al dia,  365 dies/l’any).

3.- El nostre rígid règim d’incompatibilitats

Donat el panorama que tenim al davant, en què lluny de millorar, els aconteixements ens condueixen a unes més cruentes encara reduccions salarials i de drets laborals,  per ser pragmàtic i tenir alguna possibilitat , hem de lluitar junts per l’eliminació de les incompatibilitats.

En resum, com que és del tot evident que no només no ens pagaran el que ja hem perdut, sinó que encara el espoli serà major, més val lluitar pel tema de la supressió de les incompatibilitats (que tot i que no tinguem garanties d’aconseguir-ho, almenys tenim la possibilitat potencial), que lluitar en va , amb el desgast que això suposa, per un impossible com és que ens paguin com ens mereixem.

Conclusió : Si aconseguim, amb arguments legals, jurisprudencials i de sentit comú, poder aconseguir un règim d’incompatibilitats com la resta del col·lectiu de treballadors públics , ja que ens han ficat a tots/-es en el mateix sac , sense tenir en consideració les nostres diferències (que com he dit es recullen en una llei orgànica estatal), estarem  en condició de poder sobreviure amb dignitat, lluny del marginalisme i la clandestinitat, sense pors de ser expedientat

Tot i que és evident que el mercat laboral no es troba en el millor moment,  almenys podríem tenir l’oportunitat de treballar (per compte pròpia o aliena). A més , no hem d’oblidar que tendim a una privatització de la seguretat , amb la qual cosa , hi haurà un segment del mercat de treball (concretament el de la Seguretat Privada) on tindríem cabuda molts dels companys que ens trobem en una situació greument precària , i som molts i moltes, per poder fer front a les necessitats primàries de subsistència.

OPCIO B

Aquesta opció d’acció sindical està encaminada a mantenir les incompatibilitats, exigint que als Mossos d’Esquadra se’ns apliqui un tracte diferenciat pel que fa a les retallades. Els Mossos d’esquadra no som NI MILLORS NI PITJORS que la resta de funcionaris.. SOM DIFERENTS.. Per què? No tenim representació a la “taula de FUNCIO PUBLICA”, les decisions que allà es prenen s’apliquen al nostre col·lectiu sense possibilitat de negociació, som diferents perquè està demostrat que totes les modificacions reglamentàries: horaris, ap’s, dietes, vals menjador... sempre han requerit una regulació específica. Som diferents perquè tenim un règim d’incompatibilitats molt sever, lògicament les tasques encomanades a la policia són incompatibles amb altres feines i poden donar lloc a disfuncions, la nostra ESPECIAL DEDICACIÓ 24 H està reconeguda per lleis estatals, inclús recentment ben argumentada en la instrucció 9/2012(dades personals), ara, en plena crisis, no es el millor moment de “alliberar laboralment” 18.000 policies i que puguin accedir a un mercat laboral amb moltes dificultats per generar feina i per contra partida, haver de patir moltes retallades. A l’ISPC, tos els membres del CME vam aprendre que “la policia pitjor pagada es la més corrupta”.  Si volem un model policial i de seguretat pública, modern, de qualitat i amb especial dedicació dels seus membres això passa per mantenir uns salaris i condicions de treball DIGNES . Avui per avui amb totes les retallades i pujades impositives, aquest model està en perill.
Plantejades les 2 opcions està a les vostres mans quina línia d’acció voleu que portem.

UNITS PODEM!!! 

MOSSOS EN LLUITA!!! 

LA POLICIA DEL POBLE I PEL POBLE DE CATALUNYA 
PER UNA SEGURETAT PÚBLICA DE QUALITAT

Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya
Apartat de Correus 13, 25080 Lleida (Catalunya)
Pàgina web: http://www.uspac.cat/
Correu electrònic:  uspac2010@gmail.com  i uspac@uspac.cat
Catalunya, 22 d’agost de 2012