Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 11 d’abril de 2013

Retallada 10% dels sous

http://noticies.sirius.cat/2013/04/ciu-vol-retallar-el-10-mes-els-sous-la.html
CiU vol retallar el 10% més els sous a la sanitat pública

CiU encara no sap quin serà l'objectiu de dèficit per a aquest any però, encara que el Govern del PP el relaxi, imposarà més retallades sobre els comptes públics i especialment en el sector sanitari, on la fatxenda nazicatòlica espera repartir-se més beneficis a costa de la salut dels catalans, amb una nova onada de retallades. Fins i tot en el millor dels escenaris -un objectiu del dèficit del 1,5% o 2%-, la destralada als hospitals públics i els seus treballadors ascendirà a fins al 10%, segons ha informat el conseller contra la sanitat pública, Boi Ruiz.
Dilluns passat, Ruiz va informar als gerents d'empreses públiques i consorcis sanitaris del sector concertat-EPIC, aquells hospitals finançats per la Generalitat encara gestionats per altres entitats públiques-que enguany d'aplicar una retallada salarial del 10%. Fonts assistents a la reunió van explicar que la reacció dels gerents va ser de sorpresa i escepticisme. "Una retallada d'aquesta magnitud en un any, que se sumaria al ja 5% aplicat, no és possible", va explicar un assistent.

La xifra oferta per Ruiz és similar a la retallada de "entre el 7% i el 10%" que el Servei Català de la Salut (CatSalut) ha d'aplicar aquest any als hospitals públics, segons ha informat Salut a les patronals del sector en una reunió mantinguda dijous passat. En un comunicat als seus associats, La Unió i el Consorci de Salut i Social de Catalunya van qualificar de "inassumibles" aquestes retallades.

Les EPIC suposen gairebé un terç de la despesa total del CatSalud a hospitals i dispositius assistencials -6.942.000 d'euros el 2010-. Un altre 30% correspon a entitats privades amb i sense afany de lucre, mentre prop del 40% correspon a l'Institut Català de la Salut (ICS), format per vuit grans hospitals i prop de 300 centres d'atenció primària (CAP).

En tot cas, mantenen fonts del sector, les retallades aplicats a les EPIC il·lustren els objectius que Salut està manejant aquest any per a la resta del sector. Els hospitals de l'ICS, per exemple, ja van patir el 2011 una retallada que va superar el 12% del pressupost.

Els representants patronals van sortir de la reunió amb el CatSalut amb la sensació que les retallades "preliminars"-a falta que s'aprovi el pressupost-acabaran afectant tot el sector concertat i no seran menors al 7%. Això, sempre que l'objectiu de dèficit es relaxi i no es quedi en l'actual 0,7%, en aquest cas serien encara pitjors.

A la reunió de dilluns passat, Boi Ruiz va emplaçar als gerents a fer alguna cosa que molts consideren impossible: mantenir l'activitat assistencial, malgrat el nou retallada, que se sumaria al 11,3% ja aplicat el 2010 i 2011-més l'estalvi encara no fet públic l'any passat

"Aquestes xifres es plantegen en un despatx, però són inviables", va criticar Francesc Duch, secretari general del sindicat Metges de Catalunya. Segons Duch, el sector concertat li ha transmès que les noves retallades de Ruiz, si es compleixen les estimacions actuals de la conselleria, s'imposaran una reducció de fins al 20% en el capítol I (personal). "Els gerents no poden retallar en llum o farmàcia. Hauran de fer-ho en els treballadors, i ja estan molt mal pagats", ha declarat el secretari general del sindicat.

I MENTRESTANT: http://noticies.sirius.cat/2013/04/la-dona-doriol-pujol-hauria-rebut-5.html

La dona d'Oriol Pujol va rebre 5 milions d '€ per deslocalitzar empreses

Sergi Alsina va aconseguir prop de 7 milions en reconversions industrials 'assessorat' per Oriol